MATILDA WESTERMAN

Men sen kom jag på det. Om vi vill förändra världen, oavsett i vilken riktning, så är ju kunskap om hur samhället fungerar avgörande. För vet vi inte var vi ska påverka, vem vi ska ringa eller vilken person som ansvarar för vilken fråga, så blir våra försök långt mindre effektiva. Och därför ville jag vara med och skriva boken Så funkar Sverige, som en uppmaning till alla barn och unga att engagera sig och försöka förändra saker i samhället som de inte tycker fungerar som de ska.”

 

Jag bor i Stockholm med mina två barn. Jag är författare och egen företagare, jag har arbetat som stabschef på Utbildningsdepartementet och gick redan som sjuåring med i mitt första elevråd. Under flera år satt jag i BRIS förbundsstyrelse. Jag har även arbetat som opinionsbildare och pressekreterare vid Lärarförbundet. Just nu skriver jag på min tredje bok tillsammans med Jason Diakité. Boken heter ”Du har rätt” och handlar om de olika artiklarna i barnkonventionen. Den kommer ut i början av september.  Jag arbetar också i en statlig utredning som tittar på det demokratiska samtalet i en digital tid och parallellt med det driver jag mitt egna bolag där jag arbetar med kommunikation, som föreläsare och moderator. Jag leder podcasten "Maskineriet" och har en podcast för föräldrar som heter ”Sämst i världen?”. När jag inte funderar över hur jag vill förändra världen umgås jag med familj, släkt och vänner, jag gillar att lyssna på och spela musik. 

 


"Jag har alltid vetat att jag vill vara med och förändra världen. Däremot har jag inte alltid vetat exakt hur det ska gå till. Jag har haft många olika idéer. Att bli Greenpeacegummibåtsåkare (i 8-årsåldern), att bli politiker  (i 15-årsåldern), att läsa statsvetenskap på universitetet (i 20-årsåldern), att jobba med lärare – som är de som sedan påverkar våra barn i skolan (i 25-årsåldern), att jobba inom partipolitiken, som pressekreterare till Gustav Fridolin (i 30-årsåldern) och genom att vara med och jobba för Sveriges första rödgröna regering, som stabschef på utbildningsdepartementet (i 35-årsåldern).

gallery/atea_tagline_se_logo_hd_1920x1080_srgb_medium_5927e39d5ebcf
gallery/jusek_sv
gallery/l_rarf_rbundet_staende
gallery/logga-kvadrat
gallery/rikslogo-svart kopiera
gallery/sett2017_utan-allt kopiera
gallery/ika_color kopiera

Uppdragsgivare:

gallery/settsyd_logga-300x133 kopiera